Vis met Boemboe Bali

Heeft u vis met bamboe bali al eens geproefd? Heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst. Probeer het uit! U zult u zelf en uw gasten overtreffen!


Benodigdheden

  • 500 gram stevige vis (Victoriabaars,Tilapiafilet of Makreel)
  • 2 uien
  • 1 grote lombok (Spaanse peper) of 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 plakjes laos (eventueel vervangen door 1 theelepel gemalen laos)
  • 1 stuk santen
  • scheutje Ketjap Asin
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • mespunt Vetsin
  • 1 kopje water


Bereiding

  • Snipper de uien.
  • Snijdt de lombol in dunne ringetjes
  • Snijdt 2 plakjes af van de laos
  • Zout de vis lichtjes in
  • Leg vervolgens de vis in een ingevette ovenschaal
  • Serehstengels licht pletten ( bijvoorbeeld met een deegroller)


Eindbereiding

  • Fruit de ui en lombok (of paprika) in 2 eetlepels olie
  • Pers de knoflook er door heen
  • Wanneer het goudbruin is doe je er een kopje water bij
  • Men brengt vervolgens de laos en serehstengel erbij
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 5 min sudderen
  • Daarna een scheutje ketjap en een mespunt vetsin toevoegen
  • Vervolgens neemt u de pan van het vuur
  • Voeg de santen toe ( naar smaak )
  • Giet de boemboe over de vis heen
  • Plaats de ovenschaal in de oven en verwarm deze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Als laatst haalt u de serehstengel en de laosstukjes eruit