Heeft u vis met bamboe bali al eens geproefd? Heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst. Probeer het uit! U zult u zelf en uw gasten overtreffen!
Benodigdheden
500 gram stevige vis (Victoriabaars,Tilapiafilet of Makreel)
2 uien
1 grote lombok (Spaanse peper) of 2 paprika’s
2 teentjes knoflook
1 stengel sereh (citroengras)
2 plakjes laos (eventueel vervangen door 1 theelepel gemalen laos)
1 stuk santen
scheutje Ketjap Asin
2 eetlepels zonnebloemolie
mespunt Vetsin
1 kopje water
Bereiding
Snipper de uien.
Snijdt de lombol in dunne ringetjes
Snijdt 2 plakjes af van de laos
Zout de vis lichtjes in
Leg vervolgens de vis in een ingevette ovenschaal
Serehstengels licht pletten ( bijvoorbeeld met een deegroller)
Eindbereiding
Fruit de ui en lombok (of paprika) in 2 eetlepels olie
Pers de knoflook er door heen
Wanneer het goudbruin is doe je er een kopje water bij
Men brengt vervolgens de laos en serehstengel erbij
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 5 min sudderen
Daarna een scheutje ketjap en een mespunt vetsin toevoegen
Vervolgens neemt u de pan van het vuur
Voeg de santen toe ( naar smaak )
Giet de boemboe over de vis heen
Plaats de ovenschaal in de oven en verwarm deze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
Als laatst haalt u de serehstengel en de laosstukjes eruit