Pepesan Ikan

Heerlijke visgrecht uit de oven. Bekijk het recept en maak nu zelf Pepesan Ikan. Dit gerecht is al in 45 minuten klaar. Selamat makan!
 

Benodigdheden

  • 1 verse makreel
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 handvol prei fijngesneden
  • 1 stukje trassi
  • 1 theelepel sambal oelek
  • wat peterselie fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • bananenblad of aluminiumfolie


Bereiding

  • Maak de vis schoon of koop deze schoongemaakt bij de visboer. Een makreel is genoeg voor 3 personen.
  • Maak de ingrediënten een mengsel. Alles zeer goed mengen.
  • Knip of scheur een stuk bananenblad of aluminiumfolie zodanig dat de gehele vis verpakt kan worden.
  • Spreid een laagje van het mengsel op de folie.
  • Leg de vis erop en smeer de rest van het mengsel op de vis.
  • Vouw de folie goed dicht en bak dit in de oven in 20-25 min. gaar.


De vis, is indien gaar ook koud te eten. Heeft men meerdere vissen klaargemaakt en worden deze nog niet gegeten, dan kunnen ze zo in de diepvriezer bewaard worden. Indien nodig, dan ontdooien en opwarmen in een koekenpan met de folie eromheen.