Surinaamse Kip Kerrie met Aardappel
Ingredienten voor masala kip met aardappel
500 gram kipdelen
3 vastkokende aardappelen
3 teentjes knoflook
1-2 kleine ui
1 surinaamse peper
1 (afgestreken) eetlepel masala
1/3 theelepel zwarte peper
1/3 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel tomatenpuree
olie
zout
Bereiding
Hak de kip in stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snij de knoflook en ui fijn.
Verhit 3-4 eetlepels olie in een pan.
Bak de knoflook en ui halfgaar.
Voeg de masala en peper toe. Heel even meebakken.
Voeg de aardappelen toe en goed mengen.
Voeg na 1 minuut de stukken kip en tomatenpuree toe. Goed mengen.
Met het deksel op de pan 40-45 minuten op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren.
10 minuten voor het eind de zwarte peper, komijn en zout naar smaak toevoegen.
Ga Terug naar Recepten
«
Masak Habang (gestoofde en gekruide runderlapjes)
Sambal Goreng boontjes
»