Surinaamse Kip Kerrie met Aardappel

Ingredienten voor masala kip met aardappel

  • 500 gram kipdelen
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 kleine ui
  • 1 surinaamse peper
  • 1 (afgestreken) eetlepel masala
  • 1/3 theelepel zwarte peper
  • 1/3 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • olie
  • zout

Bereiding

  1. Hak de kip in stukken.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Snij de knoflook en ui fijn.
  4. Verhit 3-4 eetlepels olie in een pan.
  5. Bak de knoflook en ui halfgaar.
  6. Voeg de masala en peper toe. Heel even meebakken.
  7. Voeg de aardappelen toe en goed mengen.
  8. Voeg na 1 minuut de stukken kip en tomatenpuree toe. Goed mengen.
  9. Met het deksel op de pan 40-45 minuten op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren.
  10. 10 minuten voor het eind de zwarte peper, komijn en zout naar smaak toevoegen.