Wilt u een heerlijk Indisch groentegerecht proberen? Het gerecht is gevarieerd met kip, garnalen en groenten. Een gerecht om te smullen!
Benodigdheden
- 1 pond fijngesneden spercibonen
- 1/2 pond garnalen
- 1/2 pond kippelever
- 1/2 pond kippemagen
- 6 rode spaanse pepers
- 1 theelepel trasie
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 vingerlenges sereh
- 3 loasknollen
- 1 theelepel assem
- 1 theelepel vetsin
- 2 of 3 theelepels suiker
- 1 1/2 maggitablet of zout
- 1 theekopje santen
Voorbereiding
- Kook de kippelevers en -magen in water en zout tot ze gaar zijn
- De pepers, uien, knoflook evenals de kippelevers en magen fijnsnijden
Eindbereiding
- Fruit in 3 eetlepels slaolie de pepers, knoflook, ereh, laosknollen en daen salam lichtbruin
- Voeg hierbij de garnalen, kippelevers, -magen, vetsin, suiker, assem en maggitablet (of zout)
- Roer geregeld om
- Doe er vervolgens spercibonen bij, dan de santen
Om schiften te voorkomen, dient mens steeds te blijven roeren tot de santen kookt. De smaak moet zoetzuur zijn.
Opmerking
Wilt u de smaak niet te scherp hebben, verwijder dan van tevoren de pitten uit de pepers. Gebruikt u verse laosknollen, snijd deze dan in 2 dunne schijven en maal ze samen met de rest van de kruiden fijn. Voordat het gerecht opgediend wordt, de overige kruiden verwijderen.