Sambal Goreng boontjes

Wilt u een heerlijk Indisch groentegerecht proberen? Het gerecht is gevarieerd met kip, garnalen en groenten. Een gerecht om te smullen!
 

Benodigdheden

  • 1 pond fijngesneden spercibonen
  • 1/2 pond garnalen
  • 1/2 pond kippelever
  • 1/2 pond kippemagen
  • 6 rode spaanse pepers
  • 1 theelepel trasie
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 vingerlenges sereh
  • 3 loasknollen
  • 1 theelepel assem
  • 1 theelepel vetsin
  • 2 of 3 theelepels suiker
  • 1 1/2 maggitablet of zout
  • 1 theekopje santen


Voorbereiding

  • Kook de kippelevers en -magen in water en zout tot ze gaar zijn
  • De pepers, uien, knoflook evenals de kippelevers en magen fijnsnijden


Eindbereiding

  • Fruit in 3 eetlepels slaolie de pepers, knoflook, ereh, laosknollen en daen salam lichtbruin
  • Voeg hierbij de garnalen, kippelevers, -magen, vetsin, suiker, assem en maggitablet (of zout)
  • Roer geregeld om
  • Doe er vervolgens spercibonen bij, dan de santen

Om schiften te voorkomen, dient mens steeds te blijven roeren tot de santen kookt. De smaak moet zoetzuur zijn.

Opmerking
Wilt u de smaak niet te scherp hebben, verwijder dan van tevoren de pitten uit de pepers. Gebruikt u verse laosknollen, snijd deze dan in 2 dunne schijven en maal ze samen met de rest van de kruiden fijn. Voordat het gerecht opgediend wordt, de overige kruiden verwijderen.