Masak Habang (gestoofde en gekruide runderlapjes)

Verras uw gasten met dit heerlijk Indonesisch rundvlees gerecht!

Benodigdheden

  • 500 gram rundvlees in repen
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ liter water
  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 2 tenen gesnipperde knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 3 gepofte kemiries
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • stukje asem (walnoot grootte)
  • zout


 
Bereidingswijze

  1. Repen vlees snijden van ca. 4 cm.
  2. Maak een papje van asem (zonder pitten en vliezen), zout en wat water en smeer de repen daarmee in.
  3. Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi, kemirie en suiker tot een brij en bak dit op.
  4. Bak het vlees hierin mee en maak het af met het water. Stoof het gerecht verder tot het vlees zacht is.