Masak Habang (gestoofde en gekruide runderlapjes)
Verras uw gasten met dit heerlijk Indonesisch rundvlees gerecht!
Benodigdheden
500 gram rundvlees in repen
2 eetlepels olie
¼ liter water
3 eetlepels gesnipperde uien
2 tenen gesnipperde knoflook
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel trassi
3 gepofte kemiries
1 theelepel Javaanse suiker
stukje asem (walnoot grootte)
zout
Bereidingswijze
Repen vlees snijden van ca. 4 cm.
Maak een papje van asem (zonder pitten en vliezen), zout en wat water en smeer de repen daarmee in.
Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi, kemirie en suiker tot een brij en bak dit op.
Bak het vlees hierin mee en maak het af met het water. Stoof het gerecht verder tot het vlees zacht is.
Ga Terug naar Recepten
«
Dendeng Blado Recept (Rundvlees krokant)
Surinaamse Kip Kerrie met Aardappel
»