Sambal Goreng Tempeh Kering

Lekker recept voor Sambal Goreng Tempeh Kering (Drooggebakken pittgie, maar zoete tempeh). Makkelijk te maken recept.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 1 blok tempeh
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel asem
  • 100 gram Gula jawa
  • 8 rode lomboks
  • 5 centimeter laos, gekneusd
  • 3 Daun salam bladeren
  • een klein beetje zout
  • 100 milliliter water
  • 100 gram bawang goreng
  • Sambal oelek naar smaak
  • halve theelepel trassie
  • olie om in te bakken


Hoe maak je de Sambal Goreng Tempeh Kering

  1. De tempeh in blokjes snijden.
  2. Vervolgens de knoflook fijn snijden en de lomboks in schuine repen.
  3. Een wadjan op het vuur plaatsen met een scheut olie en bak de tempeh goudbruin.
  4. Laat ze uitlekken.
  5. Giet in de wadjan een flinke scheut olie en bak de lomboks en de fijngesneden knoflook goudbruin.
  6. Nu de asem, daun salam bladeren, gula jawa, zout(naar smaak), sambal oelek, trassie en 100 ml water toe.
  7. Als de gula jawa gesmolten is, voeg dan de tempeh en de bawang goreng toe en serveer.