Dendeng Blado - Rundvlees krokant

Garneer de Dendeng blado met gebakken uitjes en serveer met rijst en groenten.
Selamat makan!

Wat je nodig hebt voor dit gerecht..

  • 500 gram rundvlees
  • 10 daun salam
  • 5 rode lomboks
  • 10 rawits (vers)
  • 6 à 7 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stukjes laos ongeveer 3 centimeter
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel suiker,
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout naar smaak
  • zonnebloemolie


Bereiding:

  1. Het vlees in dunne plakken snijden van ongeveer 5 centimeter.
  2. Vervolgens doe je ze in een pan met water en 5 daun salam.
  3. Het water aan de kook brengen en het vlees in ongeveer 1,5 uur op (laag) vuur gaat laten worden.
  4. Het vlees uit het water scheppen en goed uit laten lekken.
  5. De plakjes daarna nog dunner kloppen met de houten vleeshamer of de oelekan.
  6. De olie verhitten in een wadjan en de plakjes vlees knapperig bruin bakken.
  7. Nu maak je de lomboks schoon en snijd je ze in ringetjes.
  8. De sjalotten en de knoflook pellen en fijn snijden.
  9. Nu de laos schillen en in dunne schijfjes snijden.
  10. De tomaat in partjes snijden.
  11. De rawits schoonmaken en ze in een blender fijnmalen.
  12. De olie op ongeveer 4 eetlepels na uit de wadjan gieten en verhit deze.
  13. Hierin de sjalotten, lombok, knoflook en rawits verhitten.
  14. Voeg vervolgens de laos, de overgebleven daun salam, 1 theelepel suiker en wat zout naar smaak toe.
  15. Meng nu de gebakken plakjes vlees (krokant), de tomaatpartjes en giet 1 eetlepel limoensap erdoor.