Daging Opor (Rundvleeslapjes met ananas)

Lekker fris Indonesisch recept. Lekker voor bij de nasi.

Informatie Indonesisch recept
Vleesgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 3 uur sudderen

Benodigdheden

  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in stukjes gehakt
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel trassie
  • 500 g doorregen runderlappen
  • 1 theelepel zout
  • 50 g santen, geraspt
  • 500 ml bouillon
  • 1/2 verse ananas
  • 1 eetlepel azijn


Bereidingswijze

  1. Maal ui en knoflook met katoembar, laos en trassie in een vijzel
  2. Bestrooi het vlees met het zout
  3. Verhit de olie in een pan en bak de runderlappen snel bruin
  4. Haal ze uit de pan en bak de kruidenpasta in dezelfde pan glazig
  5. Schenk de bouillon erbij en strooi de santen in de pan
  6. Leg de vleeslapjes terug in de pan breng aan de kook
  7. Zet het vuur laag en leg een deksel half op de pan
  8. Laat het vlees tweeënhalf uur zachtjes sudderen
  9. Snijd de ananas in blokjes en schep ze in de pan, met de azijn
  10. Laat alles nog 30 minuten sudderen


Indonesische recepten
die hier lekker bij zijn:

  • Nasi Kuning
  • Nasi Goreng