Ayam Goreng Kering (Drooggebakken kip met gepeperde olie)

Benodigdheden
4 kippenbouten of drumsticks 6 tot 8 stuks
4 teentjes knoflook, geperst
4 stuks steranijs, gekneusd
een halve theelepel kardemompoeder
1 kaneelstok
2 eetlepels ketjap manis
2 deciliter droge sherry
2 deciliter water peper en zout naar smaak

Rawitolie benodigdheden
3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels sojaolie
6 rode rawits
1 theelepel geperste knoflook
1 theelepel gemalen szechuanpeper

Bereidingswijze Ayam Goreng Kering
De ingrediënten mengen voor de kip en marineer deze ongeveer 2 uur.
De kip smoren in een braadslee in een oven van 225 °C voor circa 45 minuutjes.
Leg de kip daarna nog 15 minuten droog op het oven rooster met het vel naar boven (grill aan of warmte van boven, tot de kip droog en krokant is geworden.
Voor de olie verhit je de olien en fruit hierin de fijngehakte rawits, knoflook en peper op laag vuur. Besprenkel de kip met de rawit olie.

(optioneel) je kunt de kip nog een keer in hete olie frituren om een extra krokant effect te krijgen