Petjel met lontong (groenten met pittige pindasaus)
Petjel met lontong is een heerlijk Indonesisch recept dat bestaat uit groenten met pittige pindasaus. Dit recept is print- en mobielvriendelijk en kost maar 30 minuten van uw tijd
Benodigdheden
1 zakje lontong
250 gram sperciebonen
200 gram tauge
1/2 groene kool
2 teentjes knoflook
1 theelepel trassi
200 gram vliespinda’s
1 schijfje kentjur
4 lombok rawit
1 of 2 eetlepels stroop
3 eetlepels asamwater
zout naar smaak
1/4 blok tempeh of 1/2 blok tahu
kerupuk
olie
Bereidingswijze
Het builtje lontong gaarkoken, afspoelen en koud laten worden: daarna in blokjes snijden
Kerupuk bakken in hete olie
Tempeh of tahu in plakken van ongeveer 1cm. Dik snijden en een poosje in zout water wegzetten
Tauge schoonmaken: bruine ‘staartjes’ en groene schilletjes wegdoen.
Sperciebonen wassen en in stukjes snijden, buitenste koolbladeren verwijderen; de koolbladeren loshalen, wassen en 1 voor 1 in reepjes snijden
Kool en boontjes apart gaar stomen, op het laatst tauge erbij
Knoflook en trassi even bakken in een koekenpan
Pinda’s bruinbakken in 2 eetlepels olie, af laten koelen en fijnmalen in een keukenmachine
Kentjur, lombok, trassi en knoflook fijnwrijven in de tjobe
De fijngestampte kruiden mengen met fijngemalen pinda’s, stroop, asamwater en zout
Gekookt water toevoegen om er een smeuïg sausje van te maken