Petjel met lontong (groenten met pittige pindasaus)

Petjel met lontong is een heerlijk Indonesisch recept dat bestaat uit groenten met pittige pindasaus. Dit recept is print- en mobielvriendelijk en kost maar 30 minuten van uw tijd

Benodigdheden

  • 1 zakje lontong
  • 250 gram sperciebonen
  • 200 gram tauge
  • 1/2 groene kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 200 gram vliespinda’s
  • 1 schijfje kentjur
  • 4 lombok rawit
  • 1 of 2 eetlepels stroop
  • 3 eetlepels asamwater
  • zout naar smaak
  • 1/4 blok tempeh of 1/2 blok tahu
  • kerupuk
  • olie


Bereidingswijze

  1. Het builtje lontong gaarkoken, afspoelen en koud laten worden: daarna in blokjes snijden
  2. Kerupuk bakken in hete olie
  3. Tempeh of tahu in plakken van ongeveer 1cm. Dik snijden en een poosje in zout water wegzetten
  4. Tauge schoonmaken: bruine ‘staartjes’ en groene schilletjes wegdoen.
  5. Sperciebonen wassen en in stukjes snijden, buitenste koolbladeren verwijderen; de koolbladeren loshalen, wassen en 1 voor 1 in reepjes snijden
  6. Kool en boontjes apart gaar stomen, op het laatst tauge erbij
  7. Knoflook en trassi even bakken in een koekenpan
  8. Pinda’s bruinbakken in 2 eetlepels olie, af laten koelen en fijnmalen in een keukenmachine
  9. Kentjur, lombok, trassi en knoflook fijnwrijven in de tjobe
  10. De fijngestampte kruiden mengen met fijngemalen pinda’s, stroop, asamwater en zout
  11. Gekookt water toevoegen om er een smeuïg sausje van te maken