Nasi Goreng Balikpapan (gebakken rijst uit Balikpapan)
Benodigdheden
500 gram rijst
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap manis
½ komkommer in schijfjes
1 mespunt kentjoer
gebakken uitjes, atjar zout, peper, nootmuskaat
2 grote uien, fijngesneden 1 stukje trassi
1 theelepel sambal oelek 1 stukje prei, fijngesneden
100 gram ontbijtspek 250 gram kip, in stukjes
wat selderie, fijngehakt
Bereiding
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is.
Doe dan de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij.
Maak het af met de overige kruiden. Is het vlees bruin, dan het spek toevoegen totdat dit gaar is.
Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstekorrels los zijn.
Giet er wat ketjap over en de sambal naar smaak.
Het geheel weer goed omscheppen.
De prei en selderie als laatste er doorheen mengen.
Eindbereiding
Opdienen in een diepe schaal.
Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en gebakken uitjes.
Geef er kroepoek, zoute vis en zelfgemaakte atjar bij.
Ga Terug naar Recepten
«
Telor Stenga Radja
Indonesische Soto Ayam
»