Lemper (rijstrolletjes met kipvulling)

Rijstrolletje gevuld met kruidige kip

Benodigdheden deel 1

  • 1 pond kipfilet
  • 2 kippebouillonblokjes
  • Water


Benodigdheden deel 2 (fijnmalen, was de ketan)

  • 3 kemiri
  • 2 schijfjes laos
  • 2 theelepels ketumbar
  • 2 theelepels djinten
  • 1/2 theelepel trassi
  • 1 rode spaanse peper
  • 2 theelepels vetsin
  • 3 uien
  • 2 theelepels zout
  • 2 schijfjes santen
  • 4 desertlepels suiker

 

Bereiding

  • Kook de kipfilet met de bouillonblokjes in water gaar
  • De fijngemalen kruiden aan de kook brengen met weinig water
  • Als de kip gaar is, wordt het vlees fijngesneden en toegevoegd aan de kruiden
  • Laat dit samen sudderen totdat het vocht verdwenen is
  • Laat de vleesvulling afkoelen
  • Stoom de gewassen ketan half gaar
  • Neem de ketan uit de pan en voeg dit aan het kookvocht toe
  • Evenals zouten en santen
  • De ketan wordt verder gaar gestoofd als het alle vocht heeft opgenomen
  • Rol de lemper