Rijstrolletje gevuld met kruidige kip
Benodigdheden deel 1
- 1 pond kipfilet
- 2 kippebouillonblokjes
- Water
Benodigdheden deel 2 (fijnmalen, was de ketan)
- 3 kemiri
- 2 schijfjes laos
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
- 1/2 theelepel trassi
- 1 rode spaanse peper
- 2 theelepels vetsin
- 3 uien
- 2 theelepels zout
- 2 schijfjes santen
- 4 desertlepels suiker
Bereiding
- Kook de kipfilet met de bouillonblokjes in water gaar
- De fijngemalen kruiden aan de kook brengen met weinig water
- Als de kip gaar is, wordt het vlees fijngesneden en toegevoegd aan de kruiden
- Laat dit samen sudderen totdat het vocht verdwenen is
- Laat de vleesvulling afkoelen
- Stoom de gewassen ketan half gaar
- Neem de ketan uit de pan en voeg dit aan het kookvocht toe
- Evenals zouten en santen
- De ketan wordt verder gaar gestoofd als het alle vocht heeft opgenomen
- Rol de lemper