Thaise rode curry voor 5 personen

Dit Thaise rode curry recept voor 5 personen is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te serveren aan uw familie of vrienden

Ingredienten
5 Personen

500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
1 blikje kokosmelk (400 ml)
200 gram bamboescheuten, in plakjes gesneden
200 gram aubergine, in stukjes gesneden
200 gram paprika, in reepjes gesneden
150 gram rode currypasta
40 gram suiker
75 ml vissaus
50 gram Thaise basilicumblaadjes
2 limoenen, in partjes gesneden
Rijst, voor het serveren

Bereidingswijze

Verhit een grote pan of wok op hoog vuur.
Voeg de currypasta toe en bak deze gedurende 2-3 minuten, of tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5-7 minuten, of tot deze goudbruin is.
Voeg de bamboescheuten, aubergine en paprika toe en roerbak deze gedurende 3-4 minuten, of tot ze iets zacht zijn.
Voeg de kokosmelk, suiker en vissaus toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het gerecht 10-15 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en roer deze erdoorheen.
Proef en voeg naar smaak extra suiker of vissaus toe.
Serveer de curry met rijst en partjes limoen aan de zijkant.