Sandhia’s Javaanse Saté

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1. Sandhia’s Javaanse Saté:
STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is..   
2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda’s):
Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
TIP: Probeer ook deze Sandhia’s Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo’s.

Serveertip:

Schenk Pinda Sambel Trafasie over de saté.  

Variatietip:

Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees.