Sambal goreng telor

Indonesisch, Bijgerecht, 20-30 min. bereidingstijd

Ingrediënten 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 gemberwortel (2-3 cm), geraspt
1 eetl. sambal oelek of sambal badjak (1/2 theel. sambal trassi)
1 eetl. goela djawa of bruine (riet)suiker
1-2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
2 eetl. tomatenpuree
50 g santen (van blok)
250 ml warm water
6 eieren, hardgekookt en gepeld
1 rode peper, in stukjes

Bereidingswijze

Wrijf de ui, knoflook, gember, sambal_oelek, eventueel sambal trassi, goela djawa en olie tot een grove pasta in een vijzel of pureer ze grof in de Keukenmachine.

Fruit deze pasta op een lage stand. Schep de tomatenpuree erdoor.

Los de santen op in het water en voeg deze al roerend toe aan de kruiden.

Leg de eieren en rode peper erin en verwarm 10 minuten tot de saus iets is ingekookt.

Serveer de eieren in de saus.

Serveertip

Tips:
Braad de hardgekookte eieren voordat ze in de saus gaan rondom in een beetje olie aan. Er ontstaat dan een dun vliesje aan de buitenkant, waardoor de saus beter aan de eieren hecht.