Gehaktbal Speciaal

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding:
Meng 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), de ui (gesnipperd), paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met natte handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien. Zorg dat er geen scheurtjes in de gehaktballen komen.
2. Braden:
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) en piment met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 30-45 minuten op laag vuur gaar worden.

Serveertip:

De gehaktballen serveren met Faja Lobi Pinda Sambel of Faja Lobi Satésaus Trafasie.

Variatietip:

Serveer eens met Sandhia’s Bami Trafasie. Varieer de Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) met Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix).