Atjar van komkommer en rode paprika

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten.
Indonesisch, Bijgerecht, bereidingstijd 20-30 min.

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer
1 rode paprika
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 theelepels suiker
1 theelepel mosterd
1 dl azijn
zout, peper

 
Bereidingswijze
Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Serveertip
Lekker bij nasi, bami of een Oosterse maaltijd.